Historie

Volendams Vakmanschap
In 1932 start Hein Schilder uit Volendam zijn eigen bedrijf. De firma krijgt aanvankelijk de naam Hein Schilder Bouw en begint met enkele medewerkers aan kleine projecten. Tot de Tweede Wereldoorlog groeit de onderneming door naar dertien medewerkers. Na de oorlog weet Hein Schilder te profiteren van de wederopbouw. Al gauw stromen opdrachten uit de hele regio binnen. Eind jaren 40 besluit hij een eigen materieelwerf te beginnen zodat het bedrijf beter is toegerust op de werkzaamheden voor grote bouwprojecten. Hij begint de loods aan het Slobbeland. Als eerste komt er een eigen timmerfabriek, daarna volgen ook eigen vakschilders, metselaars en ijzervlechters.

 

Gestaag groeien
In de loop der jaren maakt Hein Schilder naam in heel Noord-Holland met de uitvoering van grote projecten in Weesp, Diemen, Hoofddorp en Amsterdam. Hein Schilder bouwt voornamelijk woonhuizen, maar ook scholen, theaters en zelfs een behandelcentrum. Het bedrijf blijft tot 1998 in handen van de familie Schilder en in de jaren die volgen, wordt het omgedoopt tot HSB.
Tien jaar nadat Peter Maalman, André Vos en Nico Klouwer in 2008 de aandelen HSB van hun voorgangers overnamen is Camiel Honselaar als 4de gelijkwaardige aandeelhouder van HSB met ingang van 1 januari 2018 toegetreden.
De dagelijkse leiding van HSB is in handen van André Vos, Camiel Honselaar en Nico Klouwer. 

 

Sterker door overnames
HSB neemt in februari 2013 de activiteiten over van het 139-jarige Bouwbedrijf Kakes uit Zaandam en in mei 2013 wordt Bouwbedrijf J.M. Deurwaarder uit Warmenhuizen geïncorporeerd. Met deze overnames heeft HSB veel ervaring op het gebied van renovatie in huis gehaald. Tot op de dag van vandaag is HSB gevestigd op het Slobbeland in Volendam en de betrokkenheid bij de regio is onverminderd sterk. Het bevalt de mensen bij het bedrijf en medewerkers blijven veelal lang in dienst. Door het samengaan van de diverse bedrijven is het personeelsbestand aanzienlijk gegroeid en daarmee heeft HSB anno 2018 zo’n 350 medewerkers in vaste dienst.

 

Schildersbedrijf Hein Schilder

Het schildersbedrijf maakt onderdeel uit van het bouwbedrijf, met een eigen handelsnaam. Met een team van zo’n 20 enthousiaste vakkundige schilders wordt gewerkt aan nieuwbouwprojecten, renovatie en onderhoudswerkzaamheden.

 

Schildersbedrijf Hein Schilder werkt landelijk op nieuwbouwprojecten in opdracht van bouwbedrijven en uiteraard ook op eigen werken van HSB.

Renovatie en onderhoudswerkzaamheden worden verricht in opdracht van bedrijven en particulieren.

Contact T. 0299 398 955 - M: info@schildersbedrijfheinschilder.nl Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam Website: Ratio Design